Workshop bloggen op het Rockcity Institute

Vandaag heb ik een workshop bloggen gegeven aan een groep studenten van het Rockcity Institute (onderdeel van ROC) in Eindhoven. Tijs Heesterbeek, hoofd PR & Marketing bij de Poppodium de Effenaar, vroeg me om de studenten te helpen, zodat ze ook een blog kunnen inzetten bij de promotie van een aantal Effenaar-concerten.

Onderdelen workshop bloggen

Ik heb mijn workshop opgedeeld in 2 onderdelen:

  • Werken met WordPress
  • Waardevolle content bepalen

Workshop bloggen bij ROC

Werken met WordPress

Afgelopen weekend heb ik WordPress geïnstalleerd op Freakzine.nl. Met een beamer heb ik de studenten laten zien wat WordPress is en wat je ermee kunt. Hierna heb ik 2 groepen gemaakt. De ene groep is gaan nadenken over een informatieve pagina over wat Freakzine is. De andere ging aan de slag met een eerste artikel. WordPress is erg gebruiksvriendelijk, dus het ging vrij vlot allemaal.

Waardevolle content bepalen

Vervolgens zijn we gaan discussiëren over de inhoud van het blog. Wat is nou geschikte en waardevolle content en wat niet? En wanneer zet je nou iets op het blog? Over wat geschikt is zijn we het snel eens. Alles wat raakvlakken heeft met cultuur kan een plekje krijgen. En omdat het ook een beetje luchtig moet blijven kan een geintje tussendoor ook prima. Verder gaan de studenten samen een planning maken. Het belangrijkste is op regelmatige basis nieuwe artikelen te plaatsen om het blog onder de aandacht te krijgen. Omdat de groep in totaal uit ongeveer 10 personen bestaat verwachten de studenten regelmatig nieuwe content te kunnen plaatsen. Op die manier komen ze regelmatig in het vizier van de doelgroep. Ook gaan de studenten proberen om gastbloggers aan Freakzine te verbinden om het blog interessanter te maken om te volgen.

De reacties op mijn workshop

Toen ik zelf zo oud was als de studenten was ik op maandagochtend niet de actiefste. Daarom had ik niet al teveel reacties verwacht. Dat viel reuze mee. Een aantal studenten wil zelf aan de slag en gaat naar aanleiding van de workshop bloggen op een eigen blog. Anderen willen over een tijdje wat dieper in WordPress duiken. Wordt hopelijk vervolgd dus!

0
0