SEO copywriting voor mobiel internet

Surfen op een smartphone gebeurt steeds meer, overal duiken berichten op over de groei van het mobiele dataverkeer en waarschijnlijk zie je in je web analytics pakket ook een toename van bezoeken vanaf mobiele apparaten. Zoeken gebeurt dus ook steeds meer vanaf mobiele apparaten.

Veel bedrijven maken daarom een aparte mobiele site waarvan ze weten dat ie goed wordt weergegeven op een smartphone. Om goed te scoren in zoekresultaten maar ook bij bezoekers moet je copy hierop aangepast zijn. Naast het gebruik van keywords moet je op een kernachtige manier je website kunnen presenteren, je bezoeker wil op het scherm van z’n smartphone nog sneller van informatie worden voorzien dan normaal.

Kijk eens op de mobiele websites van e-marketing consultancy Adversitement en poppodium 013 om inspiratie op te doen. Op de site van Adversitement zie je in maximaal vijf zinnen waar het om draait, terwijl 013 kiest voor een sterk versimpelde weergave van de programmering waar je wel door kunt klikken naar meer uitgebreide informatie.

Voor Goggleboy heb ik gekozen voor een grafisch versimpelde versie van mijn mobiele site. De inhoud is gelijk aan deze site, maar hij is beter te lezen op het scherm van een smartphone. Ik wil uiteindelijk wel toe naar een aparte mobiele website, waar zo beknopt mogelijk alle informatie opstaat want ik denk dat dat is wat een gebruiker wil.

Waarschijnlijk zal het mobiele zoekgedrag net zo hard groeien als het mobiele dataverkeer, dus je kunt maar vast voorbereid zijn met een mobiele website. Je wil per slot van rekening ook mobiel goed gevonden worden!

0
0