SEO copy scoort met een technisch geoptimaliseerde site

De elementen die je positie in de zoekresultaten bepalen

Content, links en techniek zijn de belangrijkste factoren waarmee Google de relevantie van je site bepaalt. Om je teksten te optimaliseren (content) kun je een aantal regels aanhouden of een SEO copywriter inhuren. Links krijgen kost doorgaans wat meer tijd, Roy Huiskes heeft bruikbare tips. De techniek achter je site is vaak wat minder helder. Hierbij zijn bijvoorbeeld zaken als de broncode, interne linkstructuur en laadtijd belangrijk. Maar hoe weet je nou of die goed zijn?

Je website technisch optimaliseren

De laadtijd van je site is heel concreet en meetbaar. De broncode beoordelen is lastiger. Frames en flashelementen kun je in ieder geval beter weglaten. Google heeft moeite om ze te ontcijferen en kan daardoor moeilijk het onderwerp van je site bepalen, laat staan beoordelen. Gebruik je dit soort technieken nog, stap daar dan snel vanaf. Een content management systeem (CMS) is een beter idee. Met een CMS vul je eenvoudig je site aan en dat waardeert Google ook. Als je een beetje slim kiest zit je website technisch ook nog eens goed in elkaar. Twee vliegen in één klap!

WordPress werkt

Een goed CMS is WordPress. Het is eigenlijk software voor blogs, maar werkt ook erg goed als “gewoon” content management systeem. Bijkomend voordeel: WordPress wordt snel geïndexeerd door Google. Voila! De techniek, de motor achter je site, is geregeld. WordPress is een uitermate geschikt CMS om je website mee te bouwen, de code zit goed in elkaar en de linkstructuur ook. Daarnaast laat de techniek van WordPress je geoptimaliseerde teksten werken.

Het is nog gratis ook

WordPress is een opensource systeem. Talloze gebruikers helpen mee om het steeds weer te verbeteren. En iedereen mag WordPress helemaal gratis downloaden en installeren op z’n webserver. Met behulp van plugins kun je de functionaliteit van je site eenvoudig uitbreiden. WordPress is ook nog eens erg gebruiksvriendelijk, een update is een kwestie van aanpassen en publiceren.

Je eigen layout en WordPress onder de motorkap

De layout van je WordPress-site kun je naar eigen smaak aanpassen door middel van themes. Onder andere The Voice Of Holland, NRCNext, iPhoneclub en ook deze site maken gebruik van WordPress. Ze zien er allemaal anders uit, maar zijn gebaseerd op dezelfde techniek.

0
0