Ondernemers en social media: Drumstation

In mijn vrije tijd drum ik in een paar bandjes en als volleerd herrieschopper heb ik regelmatig nieuw materiaal nodig. Geloof me, al dat drumspul is dan misschien wel gemaakt om hardhandig mee om te gaan, het verslijt nog steeds. Voor al mijn drumbenodigdheden ga ik altijd naar Drumstation aan de Zeelsterstraat 101B in Eindhoven. Ook als ik niks nodig heb is het een ideale hangplek voor wat advies, een kopje koffie en gewoon gezelligheid.

De eigenaren van deze drumspeciaalzaak, Jan en Jan, zijn sinds een tijdje ook actief op het gebied van social media. Naast hun website, waarop dit ondernemersduo hun koopwaar aanprijst, is hun winkel ook vertegenwoordigd op Twitter en Facebook.

Waar veel ondernemers er het nut niet van inzien, of het teveel tijd vinden kosten, nemen de roffelende naamgenoten de spreekwoordelijke koe bij de horens en gebruiken hun Twitter en Facebook om nieuwtjes te delen of hun klanten (en uiteraard ook andere geïnteresseerden) bijvoorbeeld uit te nodigen voor een kopje soep op zaterdagmiddag.

Nu krijgt hun online aanwezigheid een goed vervolg: Drumstation organiseert “Slap Drumlullen”, oftewel drummerspraat in een drumwinkel. Via de eerder genoemde media nodigen Jan en Jan iedereen uit zich aan te melden:

Deze titel dekt het best de bedoeling van dit evenement. Onder veel drummers is de behoefte om als drummers onder elkaar eens lekker slap te l… kletsen. “Wat speel jij…, hoe doe jij dat…, ik gebruik altijd…, Drumstation stelt de ruimte ter beschikking. Drankje en versnapering aanwezig.
In de eerste sessie zullen we onderzoeken waar de meeste behoefte aan is. Jij kan dus bepalen waar wij het met zijn allen over gaan hebben!

Om een beetje in te kunnen schatten hoeveel drummers onder jullie interesse hebben stellen we het zéér op prijs als je even aangeeft VIA EMAIL dat je daadwerkelijk van de partij bent.

Zien wij jou op vrijdag 29 oktober a.s. om 19.00 uur @ DRUMSTATION?

Voorlopige Slap-Drumlul-Data:
Vr.29-10
wo.01-12
Vr.07-01
wo.02-02
Vr.04-03
wo.30-03
Vr.29-04
wo.01-06
Vr.01-07

Aanvang 19.00u (tot c.a. 22.00u)

DRUMMERS ONLY !

Als je het mij vraagt hebben ze heel goed begrepen waar het om gaat als het om social media draait: een community. Daarnaast geven de heren op een positieve manier aandacht aan hun winkel, zonder op een schreeuwerige manier reclame te maken.

Extra gaaf is natuurlijk dat ze het online ontmoeten van gelijkgestemden (drummers) ook een “in real life” draai weten te geven. Ik ben er zeker bij!

0
2