Mobiel internet het afgelopen jaar

Groei in 2010

De groei van mobiel internetgebruik heeft zich in 2010 verder doorgezet. Dat is niets vreemds. Mobieltjes waarmee je alleen maar kunt bellen zijn er bijna niet meer. Steeds meer mensen gebruiken een smartphone en delen onder andere foto’s, video’s en tweets.

Mobiel internet wordt alleen maar groter

Mobiel internet verdient absoluut de focus in 2011. Mobile Future heeft een filmpje online gezet met een hoop feiten en cijfers over mobiel internet in 2010. Indrukwekkend!

Meer mobiel gebruik van social media

Door smartphones neemt het mobiel gebruik van social media toe. Denk dus na over welke social media je wilt gebruiken voor je bedrijf. Leg pagina’s en gebruikersnamen vast voor iemand anders ermee vandoor gaat. En als laatste: laat je klanten weten waar ze je kunnen vinden op social media. Denk aan de contactpagina op je site, drukwerk, eventueel visitekaartjes, emailsignatures etc.

Je eigen mobiele website maken

Een mobiele website vergt een andere aanpak dan een normale website. Probeer je te verplaatsen in je bezoeker. Met een smartphone, hoe geavanceerd ook, kun je nou eenmaal niet dezelfde gebruikerservaring hebben als op een laptop/computer.

Minder is meer!

Dit geldt voor je website en social media: Probeer de vragen die je bezoeker heeft te beantwoorden zonder al teveel opsmuk. Houd termen als in één oogopslag en less is more in je achterhoofd bij het ontwerp en het schrijven van teksten voor mobiel. Mobiele zoekers willen nóg sneller een antwoord dan reguliere internetgebruikers!