Google+ bedrijfspagina’s: haast je vooral niet

Pagina’s in plaats van profielen

Homer Simpson snapt er niks vanVanaf nu kan iedereen een Google+ bedrijfspagina maken. Het principe is hetzelfde als op Facebook. Profielen zijn voor personen, pagina’s voor al het andere. Ik heb alvast een pagina aangemaakt en bekeken of het iets toevoegt.

Gebruiksvriendelijkheid is niet denderend

Ai, Google. Gebruiksvriendelijk is het niet. Het lijkt allemaal wel erg veel op een standaard profiel. Ook het aanpassen van een pagina is niet duidelijk. Hoe stel ik bijvoorbeeld een beheerder aan?

Lelijke URL’s

De URL’s bestaan uit lange cijfercodes. Die kan ik natuurlijk nooit onthouden. De mijne is http://plus.google.com/115548601476630856237. Zucht. Het gaat hopelijk nog komen, maar ik vind het een gemiste kans.

Een bedrijf toevoegen aan je kringen valt niet mee

Ik kan een bedrijf toevoegen aan mijn kringen als familie, vrienden of kennissen. Maar ik kan ook een plus 1 geven. Deel ik die dan op mijn pagina of is deel ik een like uit? Wat is in hemelsnaam de bedoeling? Ziet Google personen en bedrijven nou toch als hetzelfde? Verwarring alom.

Google Maps integratie?

Ik kan een bedrijfsadres invullen, maar kan geen kaartje uit Google Maps toevoegen. Dat kan ik op mijn persoonlijke Google+ profiel wel.

Google+ pagina delen op je website

Ik heb inmiddels gevonden hoe ik een badge voor op mijn website kan aanmaken. Als je in de overzichtspagina van je Google+ pagina op Aan de slag klikt, kun je bij Je website koppelen een badge maken.

Goggleboyon

Conclusie

Er komen vast nog veel functies aan, maar de vraag is of we daar met z’n allen op wachten. De noodzaak van een Google+ bedrijfspagina is er nog niet echt. En eerlijk is eerlijk, Facebook pagina’s werken voorlopig prima voor bedrijven. Een paar dingen die ik mis aan Google+ pagina’s:

  • Visueel onderscheid tussen een profiel en een pagina
  • Integratie met mijn website
  • Duidelijk 1 of meer beheerders aanstellen (bij voorkeur zichtbaar zodat ik contact op kan nemen met een persoon ipv een pagina)
  • Google Maps integratie
0
0