Foursquare venue claimen in 8 stappen

Gratis reclame, aanbevelingen en tips voor je bedrijf

Foursquare stickerHet is te gek wanneer mensen op internet zetten dat ze in jouw zaak zijn. Nog mooier is het als ze er ook bijzetten dat ze het er naar hun zin hebben. Met Foursquare kun je dit relatief makkelijk bereiken. Mensen kunnen namelijk door middel van hun smartphone inchecken op jouw lokatie (venue). Elke keer dat er iemand incheckt wordt je bedrijf binnen hun netwerk genoemd. Gaaf dus! Belangrijk is dat je je lokatie in beheer krijgt. Hiervoor moet je je Foursquare venue claimen.

Voordelen van een geclaimde venue

Door je Foursquare venue te claimen krijg je extra mogelijkheden:

  • Controle over alle instellingen en gegevens, want je bent officieel beheerder
  • Specials aanmaken en daarmee mensen belonen als ze inchecken
  • Real-time statistieken: wie checken er in, wanneer, etc
  • De officiële Foursquare sticker voor op je toegangsdeur

Foursquare inzetten als ondernemer

Je hebt een zaak en krijgt dagelijks gasten over de vloer. Uiteraard heb je een gratis draadloos netwerk in je zaak. Puur om je klant mee van dienst te zijn. Op je voordeur prijkt een Foursquare-sticker. Gegarandeerd dat elke Foursquare-gebruiker zijn smartphone pakt om in te checken. Je bezoeker pakt wat punten mee (het spelelement) en leest tips of recensies van anderen. Als mensen weten dat ze kunnen inchecken doen ze dat in de meeste gevallen ook. Zet dus gerust ook een link naar je Foursquare-pagina op je website. Als bedrijf kun je mensen door middel van specials belonen. Een gratis drankje of een korting, wees creatief. Omarm het feit dat mensen je zaak promoten en beloon ze ervoor.

Stappenplan: Foursquare venue claimen

Aan de slag

Bezoek de pagina van je venue op Foursquare. Als voorbeeld heb ik de Foursquare-pagina van Goggleboy gebruikt. Aan de rechterkant klik je op Do you manage this venue? Claim here.

Claim je venue op Foursquare

Stap 1: Bevestigen om door te gaan

Om je Foursquare venue te claimen moet je meerdere malen bevestigen en akkoord gaan. In dit scherm kies je voor Continue claiming this venue.

Stap 1: Bevestigen met 'Continue claiming this venue'

Stap 2: Akkoord gaan met de voorwaarden en bevoegdheid

De melding geeft aan dat je eigenaar moet zijn of namens de eigenaar moet werken, anders mag je geen lokatie claimen. Ook moet je akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden. Je bevestigt met Yes, I am authorized, and I agree to the Venue Platform Terms of Use.

Stap 2: Bevoegdheid en akkoord voor voorwaarden van Foursquare

Stap 3: Nogmaals bevestigen

Je krijgt een scherm met daarop alle ingevulde gegevens. Nadat je deze gecontroleerd hebt, klik je op Continue with the claim om door te gaan.

Stap 3: Nogmaals bevestigen: 'Continue with the claim'

Stap 4: Het soort vestiging

Er zijn 3 mogelijkheden: een bedrijf met 1 vestiging, een keten met minder dan 10 vestigingen of een keten met 10 of meer vestigingen. Ik kies hier voor One of a kind with one location, maar dit hangt dus van je bedrijf af. In geval van een keten moet je overigens elke lokatie apart claimen.

Stap 4: De vestiging

Stap 5: Verificatie

Natuurlijk wil Foursquare controleren of je wel echt de eigenaar bent. Bij voorkeur doen ze dat per telefoon, maar dat werkt alleen in de States. Europeanen kiezen daarom voor No, let’s try a different way. De enige manier om je venue te claimen is via de post.

Stap 5: Controle, kies voor 'No, let's try a different way'

Stap 6: Verificatie per post

Klik op Mail me a verification code. De verificatiecode wordt per reguliere post opgestuurd naar het adres dat je claimt.

Stap 6: Een verificatiecode per post

Stap 7: Wachten op de post

De verificatiecode komt vergezeld van een Foursquare sticker voor op je toegangsdeur per post. De 5-7 dagen die worden genoemd, gelden in de Verenigde Staten. In mijn geval duurde dit een week of 3. Een beetje geduld is dus wel op zijn plaats.

Stap 7: Wachten op de verificatiecode

Stap 8: De postbode is geweest

Om je claim definitief te maken moet je een verificatiecode invoeren. In de envelop zit een kaart met daarop je code. Je maakt de claim als volgt af:

0
1