Facebookprofiel omzetten naar een pagina

Facebook: profiel vs. pagina

Facebook is de laatste tijd streng aan het controleren op profielen van bedrijven. Elk bedrijf dat een persoonsprofiel heeft aangemaakt op Facebook loopt de kans verwijderd te worden. Zonder waarschuwing is je pagina verdwenen. Tot voor kort werd daar weinig aan gedaan, maar inmiddels wordt er dus actief op gecontroleerd. Het is dus zaak om snel actie te ondernemen.

Wat is het verschil?

De filosofie van Facebook staat in hun FAQ:

Profielen vertegenwoordigen individuen en moeten onder een individuele naam worden gehouden, terwijl pagina’s een organisatie, bedrijf, publiek figuur of band in staat stellen om een professionele aanwezigheid op Facebook te onderhouden. Je mag alleen Facebook-pagina’s maken van organisaties waarvan jij een gemachtigde vertegenwoordiger bent.

Daarnaast worden pagina’s beheerd door beheerders die persoonlijke Facebook-profielen hebben. Pagina’s zijn geen aparte Facebook-accounts en hebben dezelfde aanmeldgegevens als je profiel. Pagina’s zijn gewoon verschillende entiteiten op onze site en lijken op de manier waarop groepen en evenementen functioneren. Zodra je een pagina binnen je profiel hebt opgezet, kun je andere beheerders vragen om je bij het beheren van de pagina te helpen. Mensen die een connectie naar jouw pagina maken, kunnen niet zien dat jij de beheerder van die pagina bent en hebben ook geen toegang tot je persoonlijke account.

Een wezenlijk verschil is de manier van verbinden. Als persoon kun je je eenvoudig met een pagina (bedrijf, band etc) verbinden door op de ‘Vind ik leuk’– of ‘Like’-knop te drukken. Het is laagdrempelig, net als je weer afmelden. Bij een profiel moet ik toestemming vragen om vrienden te worden. Als bedrijf hoef je met een pagina geen vriendschapsverzoeken meer goed te keuren. Daarnaast zit er geen limiet op het aantal vrienden dat je hebt, terwijl dit met een persoonlijk profiel wel zo is (5000 vrienden om precies te zijn).

Persoonlijk profiel migreren naar een pagina

Vanaf nu kun je makkelijk je persoonlijke profiel veranderen in een pagina. Bij het omzetten worden al je vrienden omgezet in likes. Het omzetten duurt een paar minuten, schrik dus niet als je minder likes hebt dan dat je vrienden had, dit komt vanzelf goed. Van alle informatie op je profiel worden alleen de foto’s overgezet. Gedeelde content als filmpjes en statusupdates worden niet meegenomen. Een pagina kun je nooit meer terugveranderen naar een profiel, wees dus zeker van je zaak.

Updates plaatsen onder de naam van je bedrijf

Als je je pagina hebt gemaakt, wil je natuurlijk onder je bedrijfsnaam je vrienden op de hoogte houden en niet onder de naam waarmee je inlogt. Daar heeft Facebook een oplossing voor. Als je rechtsboven in de blauwe balk klikt op Account kun je kiezen voor Facebook gebruiken als pagina (Engels: Use Facebook as a page) en vervolgens een keuze maken uit de pagina’s waarvan je beheerder bent. Terugschakelen gaat hetzelfde: bij Account kun je weer switchen naar je persoonlijk account.

Het aantal Facebookvrienden op je website vermelden

Het aantal likes kun je ook eenvoudig integreren op je website. Door een zogenaamde badge aan te maken kan iedereen zich ook vanaf je website met je pagina verbinden. Je plaatst de badge op je site en iedereen kan je Facebookpagina liken. Er zijn verschillende layouts mogelijk, maar het ziet er bijvoorbeeld zo uit:

Goggleboy | Promoot jouw pagina ook

Werk aan je merk

Heb je nog geen pagina? Door de stappen te volgen ben je in no-time vertegenwoordigd op Facebook. Zie het als een aanvulling op je website, waarbij interactie met je klanten eenvoudiger is dan ooit. Je kunt een grote groep fans (ambassadeurs) opbouwen en je merk versterken. Statistieken (ze heten Insights) zitten er standaard in en het is gratis. Doen dus!

Foutmelding tijdens het updaten

In sommige gevallen krijg je een foutmelding als je je profiel probeert te migreren naar een pagina. De melding Gebruik een computer waarop je eerder met facebook hebt gewerkt komt dan tevoorschijn. Het lijkt erop dat Facebook onthoudt op welke computer je je profiel hebt aangemaakt (of op welke computer je het meeste inlogt). Handig als je bijvoorbeeld bent vergeten uit te loggen op de computer van iemand anders. Niemand kan dus zomaar je profiel omzetten naar een pagina. Als je het op je eigen computer probeert werkt de migratie wel.

0
124