Copywriting voor de provincie Noord-Brabant

Ergens in 2006 leek het ons een goed idee om iets voor Noord-Brabant te bedenken en na een paar biertjes kwamen mijn vriend Richard Theuws en ik op het op Texaanse leest geschoeide Nie Fokke Mee Brabant. Gewoon een vertaling in Brabants dialect, we hebben er niet heel lang over nagedacht.

Ik bedenk me zojuist dat dit onbewust mijn eerste, maar direct ook Nie Fokke Mee Brabant stickersuccesvolle, stap als copywriter is geweest. In die tijd was Richard bezig met een kledingmerk en van het Nie Fokke Mee Brabant-ontwerp hebben we uiteraard ook T-shirts gemaakt. Al snel was het namelijk het best verkopende shirt en tegenwoordig lopen zelfs bekende Brabanders als Guus Meeuwis en Frans Bauer erin rond.

De provincie Noord-Brabant kwam vorig jaar met een slogan die nogal veel kritiek kreeg: Dan denk je aan Brabant. Het Eindhovens Dagblad noemde hem onder andere inspiratieloos, saai en statisch. Ook het feit dat dit de provincie een slordige twee ton had gekost, vonden veel mensen onbegrijpelijk. Wij waren voor de prijs van een kratje bier klaar en nog steeds worden onze shirts verkocht.

Als de provincie Noord-Brabant nog een tekstschrijver zoekt hou ik me aanbevolen. Een beetje chauvinisme mag best als geboren en getogen Brabander, toch?