Bloggen is geven, geven en nog eens geven

Elk bedrijf zou moeten bloggen. Gewoon om hun bezoekers informatie te geven over producten en diensten. Maar ook om je bedrijf een gezicht te geven. We doen immers allemaal graag zaken met mensen (en niet zozeer met bedrijven). Maar voor het zover is moet je geven, geven en nog eens geven door te blijven bloggen. Informatie delen tot je een ons weegt en er niet direct iets voor terug verwachten. Je blog is je eigen platform waar je mag vertellen wie je bent, wat je doet en waarom je het doet.

  • Geef uitleg en tips (laat je kennis van je vakgebied zien)
  • Beantwoord vragen van je doelgroep op je blog (daar help je mensen mee)
  • Je bedrijf een gezicht geven (we doen allemaal graag zaken met mensen)
  • Zoekmachines houden van sites die regelmatig van nieuwe content worden voorzien
Bloggen is geven. Dat is leuk om te doen toch?

Bloggen is geven. Dat is leuk om te doen toch?

Het belangrijkste social media platform

Wil je als bedrijf iets gaan doen met social media? Begin met bloggen, dan heb je meteen de ruimte om wat meer te vertellen en te nuanceren. Vanzelfsprekend kan iedereen reageren op je artikelen, dat is tegelijkertijd een mooie manier om in gesprek te raken met je doelgroep. Door middel van andere platforms kun je prima veel mensen uit je doelgroep bereiken. Ik gebruik bijvoorbeeld Twitter en Facebook om artikelen te delen. Als jouw content je publiek aanspreekt is de kans groot dat je artikelen gedeeld worden. Je doelgroep wordt zo je ambassadeur.

Je blog werkt drempelverlagend

Een kijkje in mijn keuken: het Goggleboy kantoorGun je volgers, fans, vrienden of andere geïnteresseerden een kijkje in jouw keuken. Je laat zien dat je veel kennis hebt van je vakgebied en maakt tegelijkertijd je toko beter toegankelijker. Bezoekers vormen zich hierdoor makkelijker een positief beeld van je bedrijf, producten en dienstverlening. Je medewerkers bloggen natuurlijk mee, dat maakt het wat persoonlijker: we doen per slot van rekening allemaal het liefst zaken met mensen.

Bloggen kost tijd

Ondanks dat veel zaken op internet helemaal gratis zijn betekent dat niet dat je er niets voor hoeft te doen. Blogs en andere social media zijn geen wondermiddelen, om resultaten te boeken moet je hard werken en tijd investeren. Het opzetten van een blog is niet zoveel werk. De grootste tijd gaat zitten in het bloggen zelf: het maken van nieuwe content. Plan daarom regelmatig tijd in voor nieuwe artikelen en hou vooral vol. Ik weet overigens hoe moeilijk dat kan zijn, want ook ik kom wel eens tijd tekort om voor mijn eigen site te schrijven…

Onderwerpen bedenken

Op je blog kun je dieper ingaan op detailsOp je blog kun je natuurlijk makkelijk inspringen op de actualiteit. Ook ervaringen van klanten of medewerkers zijn interessant. Beantwoord vragen die je vaak krijgt of ga dieper in op hele specifieke zaken. Probeer je vooral te verplaatsen in je doelgroep. Wat zouden zij nou willen weten over jou, je producten en je dienstverlening? Wees ook niet bang om je klanten te vragen wat ze interessant vinden. Blog ze!

Meer redenen om te gaan bloggen

Ben je nog niet overtuigd, lees dan dit artikel over bloggen. Naast een aantal interessante ervaringen staan er ook een paar succesvolle blogs in.

0
0